feed-image RSS

Atletický klub Bojničky

Bol založený v roku 1994 a v súčasnosti má 155 členov.

Združuje predovšetkým deti a mládež, ale aj dospelých v rámci celého hlohoveckého regiónu a svojou činnosťou a výsledkami  zviditeľňuje  a reprezentuje obec nielen v rámci Slovenska , ale i na medzinárodnom poli. Predsedom klubu a hnacím motorom je tréner Ján Šiška. So svojimi zverencami sa môže pochváliť ziskom 140 medailí z Majstrovstiev Slovenska. Z toho je až 40 titulov Majstra Slovenska. Rok 2020 patril k najúspešnejším, keď sme získali 11 medailí  z Majstrovstiev Slovenska a z toho bolo až 6 titulov Majstra Slovenska. O tri zlaté medaily sa pričinila Andrea Vargová v skoku do výšky, 2 zlaté získal Matúš Varačka vo vrhu guľou a 1 zlatú získal Filip Prochác v hode diskom. Na Európskych hrách deti v Brne sme mali dvoch víťazov  Matúš Varačka  vrh guľou a Ema Beňová v skoku do výšky. Traja naši pretekári / Andrea Vargová, Matúš Varačka a Filip Prochác/ mali reprezentovať Slovensko v medzištátnom stretnutí, avšak pre COVID bolo zrušené. Družstvo starších žiačok sa už po 10 x  v rade stali Majsterky Západoslovenskej oblasti. Mladšie žiačky  nezaostali  a tiež vyhrali súťaž družstiev. Bohužiaľ kvôli COVIDU sa neuskutočnilo finále Majstrovstiev Slovenska družstiev ,kde sme mali obhajovať titul z roku 2019. Alexandra  Urminská priviezla z Majstrovstiev Európy veteránov  / Madeira – Portugalsko/ jednu striebornú medailu v chôdzi na 20 km a 1 bronzovú medailu v chôdzi na 10 km.

V roku 2021  sme na Majstrovstvách Slovenska získali 9 medailí, staršie žiačky znovu zvíťazili  a po 11 x v rade sa stali  Majsterky Západoslovenskej oblasti. No a vo finále Majstrovstiev Slovenska obhájili titul Majstra Slovenska ! Dorastenky prepísali históriu, keď ako prvá dedina vyhrali Majstrovstvá Západoslovenskej oblasti. Eliška Karabová získala dva tituly Majstra Slovenska v roku 2021 / skok do diaľky a beh na 100 m prekážok/.Klub od roku 1988 organizuje  Jarný beh obce Bojničky  doteraz sa ho zúčastnilo 7682 pretekárov. Preteká sa v 21 kategóriách od predškolského veku až po veteránov nad 70 rokov. Kvôli COVID -19, sa žiaľ už 2 roky nekonal. Obľube sa teší aj symbolický beh občanov obce Bojničky na 1113 metrov , čo symbolizuje  rok prvej písomnej zmienky o obci Bojničky  v  Zoborskej listine. Všetky výsledky si môžete pozrieť na : www.atletika.sk , a www. beh.sk.

 

Nájdete nás na facebooku: https://www.facebook.com/akbojnicky

 

Kontakt : Ján  Šiška , 0905 171671

Email :  Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript.

www.akbojnicky.sk